Wednesday, March 16, 2011

cikgu, sy nak jadi lebih hebat dari syeikh muszaphar!!

assalamualaikum semua:-) fuh!! perlu ditiup rasanya ruangan ni..da terlalu lama tak di update...cuma menjengah tengok tetamu:-)
apa khabar semua follower hijabviolet?? hehe mcm ramai la sgt..harap sihat semuanya..di pihak sy, alhamdulilah sihat2 aja..

hm minggu lepas, sy ke sekolah untuk PBS (pengalaman berasaskan sekolah ) kali ke tiga. kali ni memilih melangkah ke tempat asal, TAIPING. mcm biasa, bila ke sekolah mcm2 perkara kt wat, interview cikgu senior dan masuk ke kelas untuk tgok p&p yang dijalankan oleh guru senior.

hm tapi bukan itu yg nak dikisahkan, kisahnya bermula apabila sy kenal seorang pelajar bernama LUQMAN AL HAKIM..pelajar tahun 5..personaliti seindah nama. orangnya bijak, petah berkata kata dan sgt bersahaja..ketua kelas yang sgt berwibawa. kecil - kecil cili padi. dia pula suka berbual dengan saya dan dikesempatan tu sy tanya dia..

saya : luqman nak jadi apa bila besar?
luqman : saya nak jd angkasawan cikgu, lagi hebat dr dr sms
saya: wa..hebat nya. bgus2..tapi luqman kena score upsr la ye
luqman: mestila cikgu..sy nak masuk mrsm..tapi bila form 4
saya: kenapa bukan form 1?
luqman: sebab ayah nak hanta pg tahfiz dulu..
saya:oh..(padahal terkedu) luqman nak pg ke atau ayh yg suruh?
luqman: sy nak pg cikgu..kat penang..nanti cikgu datang la situ kalau cikgu pg penang..leh jmpa cikgu lagi (dia siap ckp lagi nama tahfiz tu, maknanya dia bersungguh sungguh)
saya: baik, insyaallah..bgus kamu. jadi angkasawan tahfiz!!:-)

hm, kalau inilah generasi yang akan memerintah pd masa akan datang, insyaallah islam akan diletakkan di tempat tertinggi:-) waiting for next angkasawan tahfiz!! amin..:-)

2 comments:

RIJALHAKIKI™ said...

subhanallah.. generasi harapan ummah... insyaalah doakan yg terbaik untuknya.. :)

HiJaBViOLet said...

sama sama kita doakan. inilah mujahid yang kita inginkan untuk mengubati kembali kelesuan masyarakat islam pada hari ini